Valser i Vaxholm

Ordning och reda ska det vara. Eftersom vi är många som bemötts med diverse udda förklaringar till varför Vaxholms kommun inte gått Veikko till mötes och det finns ett behov av att samla allt som sagts på ett och samma ställe, så publicerar vi kommunens samlade argument på denna sida. Det ger förhoppningsvis också en bild av kommunens agerande och nonchalanta attityd i fallet. Så här en topplista över de virrigaste svaren. OBS – lämna de svar som ni känner platsar här i kommentarsfältet, så lyfter vi upp dem till listan. Kom ihåg, om bara möjligt, att skriva namnet på personen som lämnat svaret, datum och på vilket sätt personen svarade (telefon, mail, tidningsartikel etc). Och hjälp varandra med att fylla i de luckor som finns!

1. ”Det har inte gjorts en formell ansökan” (Susanne Erixon, Annicka Hörnsten Blommé, Anette Dahlström, möte med socialnämnden 2010.05.25 – ett underligt svar med tanke på att fallet ligger i Förvaltningsrätten – hur hamnade den där om ansökan aldrig gjorts? Det finns också dokument som visar att ansökan mottagits av kommunen)

2. ”Veikko har det bra och trivs där han är” (Annicka Hörnsten Blommé, tidningen Mitt i Södra Roslagen 2010.06.01 – ett underligt uttalande och ett omyndigförklarande av Veikko – eller kanske bara språksvårigheter?)

3. ”Det viktigaste är vad Veikko vill” (AHB, SE och AD, möte med socialnämnden 2010.05.25 – ett viktigt påpekande som dock urholkas av bland annat ovanstående påstående. På vilket sätt har Veikkos vilja inte framkommit vid det här laget?)

4. ”Detta drev som alla, även den omtalade blivit utsatt för, gagnar inte någon. Att utsätta äldre människor för detta leder bara till oro för alla och en var” (Anette Dahlgrens mailsvar 2010.05.31 –  Kommunen uttalar sig i andras namn – det känns tryggt att veta att kommunen vet hur Veikko upplever det hela. Och vem är det som utsätter vem för vad här egentligen?)

5. ”Han har en finskspråkig kontaktperson” (Margot Franzén och socialnämnden, upprepade gånger)

6. ”Han pratar svenska och får svenskspråkig vård” (Margot Franzén, mailsvar datum ??)

7. Det vill jag inte kommentera” (på frågan om kommunens devis om att erbjuda vård utifrån individuella behov inte gäller Veikko Virtanen, Susanne Erixon, SVT Uutiset)

8. ”Det kan jag inte åtminstone under de närmaste tre veckorna på grund av tjänsteresor” (Annicka Hörnsten Blommé, mailsvar på Penttis förslag om ett gemensamt möte med Veikko i närvaro av en tolk, maj 2010)

9. ”Sociala utskottet anser att de uppgifter som inkommit inte föranleder någon ändring av beslutet och står fast vid tidigare fattat beslut”. Biståndshandläggare Linda Sahlins yttrande i samband med Veikkos överklagan, trots att hon själv i samma yttrande anger att det inte finns någon finsktalande personal på Cyrillys i mars 2010).

10. ”Vi har fått strikta order om att hushålla med skattemedel” ( vem kommer ihåg vem som sade detta och när!?)

Bubblare:

11. En ansökan kan lämnas såväl muntligt som skriftligt. Ansökan skall göras av den enskilde själv eller en legal företrädare (Kommunens ”klargörande” på hemsidan www.vaxholm.se utan datum och utan namn)

12. Stadens politiker är angelägna om att stadens äldre har bra levnadsförhållanden och socialnämnden, som ansvarar för äldreomsorgen är särskilt angelägen om att de äldre får de insatser som lagstiftningen berättigar de till” (kommunens ”klargörande” på www.vaxholm.se utan datum eller namnteckning)

Varsågod och nominera ditt bidrag!

Annons

2 Responses to Valser i Vaxholm

 1. Pentti Virtanen says:

  10. Margot Franzen 20/11, mailsvar till Pentti

  Nytt:Ur protokollet 2009-12-01,
  Sociala utskottet beslutar: att återremitera ärendet till förvaltningen för undersökning av alternativa åtgärder till en bättre social tillvaro för Veikko Virtanen samt att utreda andra boendealternativ.

  ( Vad blev det av dessa ord?)

  Nytt: Ur utredning Särskild boende, 2010-01-28,
  Ansökan:
  2009-08-24 Skriflig ansökan
  2009-10-29 hembesök

  ( Alltså man gör hembesök utan att fått någon ansökan, vilket här bevisas av dom själva att så har skett)

  Nytt: Yttrande gällande Veikko Virtanens överklagande gällande ansökan om plats i finskt äldreboende:
  2010-03-01 kontaktar biståndshandläggaren Linda Sahlin Karin Wigstrand,verksamhetschef på Nordlandia care. Efter det att hon skrev sitt utlåtande i december 2009 (inget datum) så har det skett en förändring i personal situationen och hon uppger att det i nuläget inte finns någon finstalande personal på Cyrillus.

  Strax under står:
  Sociala utskottet anser att de uppgifter som inkommit i och med överklagan inte föranleder till någon ändring av beslutet och står fast vid tidigare fattat beslut.

  (Kan någon förklara denna ”blindkrift” till mig, om inte ens förvaltningen kan kommunisera på svenska, vad är det för språk som gäller då? Finska?)

 2. Pentti Virtanen says:

  Enligt obekräftade uppgifter lär Annicka H-B sagt vid sitt möte med Veikko: Vi har sökt plats vid äldreboende hos veteraner, men det fanns inte plats.

  Här måste det väl ändå vara frågan om suomikoti. Veteraner har inget hem vad jag vet.

  Suomikoti bekräftar: Dom ringde från vaxholm och frågade hur dom skulle göra?

  (Fullkoll eller nollkoll. För det första måste det finnas ett beslut från kommunen och sedan ställer man sig i kön. Det ”måste” väl kommunen veta,eller?)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: