Ännu ett fint besök hos Veikko på Suomikoti

Idag hämtade Pentti Annikki hemma hos henne på Östermalm och plockade upp mig (Merit) vid 7Eleven på Renstiernas gata för vidarefärd till Suomikoti.

Eftersom vädret var så varmt och skönt, tog vi med oss en kaffekorg som personalen hjälpte oss med, med nybryggt kaffe, mjölk och socker och härliga bullar av olika slag, och gick ut i den fina trädgården. Det var Veikko, Annikki, Tyra och Marjatta, förutom Pentti och jag.

Det var frodigt, grönt och vacker och stämningen var fin. Glada skratt och mycket prat. Och så frågesport igen (här finns frågorna), precis som förra gången (Tipspromenad för finska åldringar). Pentti och jag gick runt och plåtade de nya, inplastade frågorna och så gick vi igenom dem runt kaffebordet. Alla deltog med liv och lust och många svar var rätt, en del fel och när frågorna var slut ville allihop ha fler, så vi fick leta fram de tidigare frågorna, från förra tipspromenaden och fylla på med dem.

Som vanligt var det några trevliga timmar som förflöt i våra kära Suomikoti-vänners lag. Veikko ser fram emot sin födelsedag om två veckor och Annikki planerar att köpa honom en liten flaska konjak i present. Men det vet han förstås inte om, det ska vara en överraskning!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: