Pentti och Annikki på Suomikoti

Här – Pentti tog med sig Annikki till Suomikoti igen – skriver Pentti om dagens besök hos sin pappa, tillsammans med Annikki som han hämtade hemma hos henne och körde hem igen efter besöket.

Veikko har hämtat sig efter sin hjärtattack och operation och är nästan sitt gamla jag igen. Här är några bilder från den glada samvaron runt kaffebordet på Suomikoti idag. Och ett stycke ur Penttis text – ett mycket viktigt stycke – på Annikkis blogg:

Det som slår mig speciellt den här gången, är hur snabbt och humoristiskt personalen deltar i diskussionen även om jag nog märkt det tidigare också, att personalen alltid är med och fyller på med sina tankar. De främjar verkligen på ett enastående sätt tillvaron för de boende och besökande med sin närvaro.

Hoppet ska vara det sista som överger människan, därför kämpar vi, som kämpade för Veikkos rätt till en värdig ålderdom på ett äldreboende där han kan göra sig förstådd och trivas, också för Annikkis rätt till detsamma. Även om det är som att kämpa mot väderkvarnar…

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: