Pentti skriver: Veikko önskar sig en ”manlig” deodorant

Hej på er!

Jag var på besök hos Veikko som vilade sig efter lunchen. Jag levererade en gungstol (varför tror man att alla gamlingar skall ha en gungstol?) som har långa anor från Finland i min ingifta släktgren. Vi hann knappt installera stolen när vi får sällskap från personalen. Veikko skulle då provsitta och fick hjälp med att gunga. Han verkade trivas som fisken i vattnet, speciellt när det var en vacker kvinna bakom stolen!

Gungstolen fick oss för övrigt att ha en lång pratstund om gamla detaljer med hus, sommarhus mm. och försäljningar av dessa efter flytt till Sverige. Det ena gav det andra och det blev mycket prat om släkten, relationer och olika händelser i släkten.Veikko minns också så otroligt små detaljer tex.om hans maskiner som han jobbade med i den egna verkstaden.

Tiden gick fort och jag lämnade Veikko till mellanmålet och han försäkrade mig att jag behöver inte oroa mig för någonting alls. Han har det bra, tiden går fort med alla aktiviteter och att ”flickorna” tar väl hand om honom. Hade dock en önskan kvar, att jag måste skaffa honom någon”manlig” deodorant för kvinnofolkets skull! Se där, en nittioåring!

Hälsningar/Pentti

One Response to Pentti skriver: Veikko önskar sig en ”manlig” deodorant

  1. Tapani Mansikkala says:

    Hej, jag har precis likadan på min stuga i Emsalö/Borgå/Finland, sitter på den skriver detta just nu. Har aldrig haft en bättre stol att sitta på och jag har provat ganska många. Köpte den i andra hand i för ett år sedan i Jalasjärvi. Under stolen är tillverkarens skylt. Det är Seppo Saari i Urjala som gjort detta!
    Minulla on samanlainen tuoli, jossa juuri nyt istun ja kirjoitan tätä kommenttia Porvvoon Emäsalossa. Ostin sen toissa kesänä Jalasjärvelltä kierrätyskaupasta. Tuolin alla on valmistajan kyltti. Tämän on tehnyt Seppo Saari Urjalassa.
    Paras tuoli, jossa olen koskaan istunut. Vietän sinä pitkiä toveja. Välillä vain kiikun ja katselen merelle. Tässä voi päästä ajatuksissaan kiikkuen vaikka kuinka pitkälle. Lämpimät terveise Veikollet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: