Besök hos Pentti och Veikko

Hej veikkolaiset!

Flyttdagen närmar sig – idag återstår det bara 3 dagar innan Veikko äntligen får packa väskorna och flytta in på Suomikoti. Det känns verkligen fantastiskt att den dagen snart är här, det som alla vi, och framförallt Pentti och Veikko kämpat för under så lång tid.

Under helgen har flera av oss hälsat på hos Pentti för att fira lite i förväg. Det har grillats, pratats och badats så det står härliga till. Igår var bland annat Pertti, Krister och Anne på besök, och idag var det min tur att hälsa på en till synes lättad och nöjd Veikko, där han satt på Penttis veranda.

Vi tittade på gamla fotografier, samtalade, åt karelska piroger (tack Anne!)  och njöt av solen. Vykortshögen med kort från Veikko-stödjare togs också fram.

På onsdag går flyttlasset till Suomikoti. Tyvärr kan jag inte närvara då, eftersom jag befinner mig på Gotland, men som tur är finns det ju andra Veikko-stödjare på plats för att hålla ställningarna. Lycka till och ett varmt tack till er allihopa! Avslutningsvis en bild på menige Veikko Virtanen, 20 år. Leendet känns igen, än idag. / Mikko Viitala

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: