Kommunen fortsätter med sina bortförklaringar

Idag skriver tidningen Mitt i Södra Roslagen, som följt fallet mycket ingående, återigen om Veikko. I artikeln hävdar socialnämndens vice ordförande Elaine Nord Larsson (M) (ordförande Annicka Hörnsten Blommé är väl fortfarande på en lång tjänsteresa) fortfarande att orsaken till varför beslutet dröjt är att det tidigare har saknats en komplett formell ansökan. Trams! Det finns skriftliga bevis på att ansökan lämnats redan i höstas. Och OM nu ansökan varit ofullständig (vilket den inte varit) så har ju kommunen haft nästan ett år på sig att påpeka detta, vilket de inte gjort förrän nu, passande nog. Det är på det här viset ”de ansvariga” bedriver äldrevårdsverksamhet i Vaxholm.

Veikkos son Pentti skriver på Facebook att

”Om inte saken hade varit så allvarlig och pappa fått lida i onödan, så hade jag skrattat gott för kommunens kommentarer om handläggning. Antar att jag får kopiera dokumenten och ”kunggöra”dom :)”

Helt rätt. Allt ska upp på bordet. För att visa precis hur illa Vaxholm har agerat i det är fallet. Men allt i sinom tid. Som Anne Neffling Ulfeby och Pentti skriver:

Anne: ”Sorgligt att det ska vara så svårt för vissa att erkänna att man har gjort fel och be om ursäkt (det minsta hon mfl kunde göra). Att de inte inser, det uppenbara för alla andra, att bortförklaringarna i detta fall endast upplevs tragiskt löjliga. Bortförklaringarna (eller försök till) får inte det gjorda bli ogjort. Men huvudsaken, trots allt, är att din pappa äntligen står i kö till Suomikoti. Visserligen långt senare än han borde gjort.”

Pentti:

”Det är så jag känner också,jag är inte mer angelägen att älta det som varit, utan det är skönt att etapp 1 är nu klart i alla fall.Däremot kan man kanske fortsätta att påpeka fakta när tillfälle ges. Sedan får vi se om kommunen själv ser över sitt hus på något sätt”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: