Han får inte heller tillbaka den tiden han förlorat av sina sista år i livet

Trots att det kanske äntligen blir ett glädjande besked i det enskilda fallet med min pappa, kan jag inte låta bli att tänka på de alla andra, som har blivit nonchalerade av olika kommuner och inte fått sina röster hörda.

Oavsett om det rör sig om pengar och skattemedel, så borde man ändå göra en seriös utredning om varje enskild persons situation. Det är väl det som texten på kommunernas hemsidor så vackert beskriver? Skall det verkligen behövas en så massiv folkrörelse för att de ”förtroendevalda” och offentligt anställda skall utföra sina förväntade uppgifter på bästa sätt?

I pappas fall gjordes det definitivt inte och han är säkert inte ensam om det, men att kämpa mot den mäktiga offentliga apparaten är både tidskrävande och inte minst frustrerande.
 Funderingar på vad det är för fel i vårt samhälle och vart vi är på väg kommer väl fram i situationer som denna, men vad möter man lögner och obegripliga bortförklaringar, mer eller mindre medvetna fördröjningar och nonchalans. Av de människor som valts att förvalta samhällets åtaganden! Inget nytt i sig, men lika förvånande varje gång ändå.

Utan alla de underbara människor som har deltagit med sin omtanke så skulle jag antagligen vara på väg att kontakta Europadomstolen i dag, med allt vad det innebär av tid och kraft. Jag tror att jag hade fått rätt, men vad hjälper det om det ändå hade kommit för sent för pappa. Även i dag kan ingen ersätta honom för hans lidande på något sätt.

Han får inte heller tillbaka den tiden han förlorat av sina sista år i livet.

 Jag tror dock att det här inte går obemärkt förbi och att många kanske fått upp ögon för dessa problem. Det är tack vare alla dem som har reagerat mot orättvisorna och det stora personliga engagemanget som de visat som det här har blivit så uppmärksammat att det kanske blir en ändring så småningom.

Jag kan inte tacka alla nog, på det sätt som jag önskar! Jag hoppas att vi på något sätt, vid något tillfälle kan samlas och glädjas tillsammans och tillbringa en trevlig stund, kanske vid Suomikoti, när pappas flytt dit är ett faktum. Tack!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: