Flera JO-anmälningar har gjorts

SVTs lokala nyhetsprogram ABC rapporterar:

Fallet med Veikko Virtanen i Vaxholm har väckt starka känslor och Justitieombudsmannen, JO, har fått in flera anmälningar om hur Vaxholms kommun behandlat den 90-årige mannen.

Anmälningarna kommer från personer i både Sverige och Finland.

I flera inslag har ABC berättat om Veikko Virtanen som bara kan tala finska och därför vill flytta till ett finskspråkigt äldreboende, något som Vaxholms kommun alltså säger nej till.

Hela den stora folk- och mediestormen, alla mejl och samtal, alla ministeruttalanden från både Sverige och Finland (Maria Larsson, Jan Björklund, Astrid Thors och Paula Risikko) och t.o.m. att Finlands president sagt: ”Sätt fart”, har politikerna i socialnämnden i Vaxholm samt kommunens socialchef och vård- och omsorgschef struntat fullkomligt i. Sannolikheten är därför tyvärr stor, att dessa maktfullkomliga och högst troligt lagbrytande människor också struntar i vad JO säger.

Men det måste väl finnas någon som har överhöghet över dessa personer? Det måste väl finnas gon, som kan läsa socialtjänstlagen och ta del av lagen om de nationella minoriteternas rättigheter, någon som kan ställa till rätta en del av den enorma skada som de här människorna åsamkat främst Veikko Virtanen och hans anhöriga, men också sin egen kommun.

Det räcker inte med att skicka de s.k. ansvariga på jättelånga semestrar och massor av tjänsteresor, det är helt andra åtgärder som behöver vidtas. Lär av biståndsminister Gunilla Carlsson som resolut sade upp den oduglige generaldirektören på Sida!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: